Kropp och själ?

När vi pratar om själen syftar nog de flesta på att vi har ett slags andligt undermedvetande. Det är själen som bestämmer vem vi är, och det är även den som lever vidare i nästa liv enligt bland annat hinduismen.

Reinkarnation med ett finare ord. Vi föds på nytt som en ny individ som kan vara en annan människa eller ett djur av något slag. Våra handlingar i vårat förra liv bestämmer vilken vi ska bli i nästa. Allt detta funkar eftersom att det är den andliga, personlighetsbestämmande själen som går vidare till en ny kropp av kött och ben.

Men hur får vi själen från första början?
Har vi en själ redan när vi föds? Får vi den senare i livet? har vi den redan som spermie eller kommer den inflygandes till livmodern när vi växer inuti magen? Finns det ett totalt antal själar som är lika med antalet levande varelser på jorden? Hade redan de första encelliga bakterierna själar eller tillkom de när vi blev intelligentare och mer välutvecklade? Hur bildades de isåfall?

Det mesta säger emot sig själv ganska mycket. Hade de första encelliga bakterierna själar så borde väl alla bakterier ha det idag med?
Tillkom de senare så kan vi ju direkt säga att reinkarnation bara är ett skämt. Skulle alla själar återfödas samtidigt som det konstant produceras nya så skulle jorden antagligen vara lite mer överbefolkad av människor och djur än vad den redan är.
Iochförsig så handlar reinkarnation om att inte behöva återfödas längre. Men om man nu kommer till paradiset, eller nirvana som det kallas så borde ju det stället vara proppfullt om antalet själar som kommer till nirvana är tillräckligt många för att det ska bli en bra balans med själar kvar på jorden.
Och om det nu skulle vara så att det inte produceras nya själar, vad händer då när alla kommit till nirvana? Eller nästan ännu värre, när det bara är en enda stackars själ kvar på jorden. Och då har denna ingen annan kvar att göra goda gärningar för så alltså kommer den aldrig att komma till nirvana. Kvar ensam i en evighet.

Och om själen nu är en slags livskraft
så måste vi ha den redan som spermier eftersom att spermier är någolunda levande.
Och eftersom att spermier produceras i mannens testiklar så borde det även vara där som själar produceras. Alltså går mannen konstant runt med flera miljoner själar i sig. Power...

Om det nu är så det ligger till så borde en vanlig utlösning vara mycket värre än alla de mest groteska folkmord vi känner till, sammanlagt.
Medelantal spermier per ml sädesvätska är ca 65 miljoner. över 20 miljoner anses som en "frisk" mängd. Och eftersom att en utlösning består av ungefär 3 ml sädesvätska så får du även gånga antalet spermier med 3.
Alltså dör ungefär 195 miljoner spermier per utlösning. Minus 1 om man man lyckas befrukta kvinnans ägg. Och om embryot överlever...

Tänk då på att för varje spermie som dör, dör även en själ. Eller dens kropp dör, vilket tvingar den till att återfödas. Vad jag vet så hinner man inte göra så mycket gott under de få dagar man är spermie.

Alltså ca 195 miljoner spermier per utlösning. En man har (vad jag har hört) ca 7000 utlösningar per livstid. Gångar du sedan det med antalet spermier per utlösning (195 miljoner) så blir det 1,365,000 miljoner alltså 1365 miljarder spermier per livstid per man. Gångar man det sedan med antalet sexuellt aktiva män så blir det en hel del. Och det är bara under en generation. Vi har haft ganska många fler generationer än en sedan de första människorna uppkom.
Om även djur producerar själar så får man ta det sista värdet och gånga med det ungefärliga antalet djurarter som finns i världen.

Tänk då om alla de själarna skulle återfödas.
Alla miljardtals miljarder och återigen miljarder själar skulle behöva en kropp att födas i. Sedan skulle de kropparna fortsätta att producera ännu fler spermier, själar och tillslut individer.
Antalet djur och människor skulle mycket mer än dubblas per generation.
Med andra ord en jävligt stor inflation i djurriket

Jag tror ni fattar budskapet.
Hade själar som vi känner till dem existerat så hade vi inte kunnat bo på jorden särskilt länge. Det hade helt enkelt inte funnits någon plats kvar.

Om nu själar mot all förmodan skulle finnas så funkar de troligen inte på det sättet religionen förklarar det.


Kommentarer
Anonym

Joho, för jag tror nämligen att du kommer att återfödas som en söt liten pandabjörn!

2012-02-09 @ 15:39:32
URL: http://lackycorner.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

FiskFilosofen

En blogg om allt mellan fisk

RSS 2.0